Cantonment facelift

AFTER five years of planning, the redevelopment of Cantonment Hill will start this month.

This initial phase, estimated to be completed by September, will involve the installation of a nature-based playground, seating and barbeques at Tuckfield Oval and upgrades to parking, pathways and signage.

“This project is one of the largest the city is currently undertaking and includes a range of measures to transform the historically significant Cantonment Hill area into a valuable community space over the next five years,” says Fremantle council parks manager Ryan Abbott.

Redirections

Mr Abbott said that during construction “the site will be fenced off from the public and minor pedestrian and traffic redirections will occur from time to time”.

He added that reasonable measures were put in place to “minimise the impacts of dust and noise” and that the project is focusing on the “conservation, enhancement and activation of the local heritage listed parklands on Tuckfield Oval, Cantonment Hill reserve and Signal Station reserve”, while also including the “restoration and activation of the Naval Store and Signal Station buildings”.

“The city has consulted widely with local residents and community groups to ensure the best possible outcomes for the broader community,” he said.

by JASMINE KAZLAUSKAS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s